Loading...
Despre Noi 2017-01-30T15:54:30+00:00

ADI PADUREA BISTRA

Nașterea unei păduri stă intr-o ghindă.

ADI Pădurea Bistra este o asociaţie de dezvoltare intercomunitară înfiinţată cu susţinerea a 5 parteneri (Mun. Timişoara, Oraşul Recaş, Comuna Moşniţa Nouă, Comuna Ghiroda şiComuna Bucovăţ) care doresc să contribuie la conservarea ariilor protejate şi la promovarea naturii şi biodiversităţii în judeţul Timiş.

Punctul de pornire este Pădurea Bistra, o arie protejată de interes naţional, care se remarcă atât prin speciile preţioase de arbori cât şi prin habitatele naturale şi speciile protejate care vieţuiesc în această zonă. Poziţionarea acestei păduri este una fericită, la marginea Timişoarei în mijlocul unei aglomeraţii rurale care se află în continuă expansiune.

Asociaţia noastră a plecat de la dorinţa locuitorilor de a salva picătura de natură sălbatică pe care o reprezintă Pădurea Bistra de poluarea necontrolată şi de dezvoltarea imobiliară haotică, prin protejarea dar şi promovarea naturii şi biodiversităţii.

 

Pădurea Bistra este o arie protejată de interes național, situată în județul Timiș, pe teritoriul administrativ al comunei Moșnița Nouă și al comunei Ghiroda. A fost declarată arie protejată prin lege și reprezintă o zonă împădurită cu scop de protecție pentru specii arboricole de stejar, gârniță  sau cer. Pădurea Bistra se întinde pe o suprafață ce depăşeşte 177 de hectare și se află în partea central-nordică a județului Timiș, în lunca stângă a râului Bega, pe teritoriul sud-estic al comunei Ghiroda şi în partea de nord a localității Moșnița Veche, la 12 km distanță față de municipiul Timișoara.

PARTENERI

Municipiul Timisoara
Orasul Recas
Comuna Ghiroda
Com. Mosnita Noua
Comuna Bucovat